dissabte, 20 d’abril del 2013

Qui som i què fem?



     
     
   Ja fa un parell d’anys, un grup de veïns ens vam començar a reunir per tal de retrobar i divulgar la dansà popular del nostre poble, i així evitar que es perdera un dels elements de riquesa cultural pròpia.
Recordàvem quan, amb motiu de diferents actes festius, a Vallada es dansava a la plaça, al carrer Sant Ramon o a Sant Francesc.  I pensàvem en quant ens agradaria poder reprendre aquella tradició.
Així doncs, a poc a poc, l’Escola de Danses ha anat creixent i continua fent-ho amb tots aquells que estiguen disposats a aprendre a ballar les danses. Un altre objectiu en el que estem treballant cada setmana és aprendre nous balls presents en la comarca, per a que també puguen acabar formant part de la nostra tradició. 
A hores d’ara, hem aconseguit participar en dansaes d’altres pobles de la Costera, així com organitzar la Gran Dansà del nostre patró, el 24 d'agost, a la que    convidem a tots el veïns i forasters.
       

3 comentaris:

  1. Enhorabona per la iniciativa blocaire!
    Cal treballar, aprofitant totes les oportunitats, per tal que els nostres balls i tradicions populars recuperen la dignitat i el respecte que mereixen.
    Per cert renuncie a la imatge que venia utilitzant al blogger del monol·lit, per cedirvos-la, si voleu.
    I a veure si trobe temps per estar amb vosaltres...

    ResponElimina
  2. Bon dia.
    Qué alegria més gran, estic amb el cafenet i vos he trobat de colp,
    Qué foto més bonica, s'ha fet més gran la familia de dansadors i dansadores, enhorabona. Entre glopet i glopet i emvoltada per l'aroma del café tornen a mi els records d'una nit d'estiu amb olor de gesmil i sons de postisses , tabalet i dolçaina.
    Per damunt de tot el record de les hores de ball i la companya vostra.
    Espere que desde Roquetas de Mar podré seguir les classes vostres, de moment aquesta vesprada agafe les postisses i amb el vídeo vaig a repicar, ja vos diré com em va.

    Una forta abraçada per a tots i totes.

    Natàlia

    ResponElimina