diumenge, 10 de novembre del 2013

Resum de mes d'octubre.


El mes d’octubre ha sigut un mes molt actiu per a l’Escola de danses de Vallada. No només  ha suposat l’inici del nou curs per als membres així com la incorporació tant de xiquets com d’adults, també hem anat a participar en tres dansades diferents per tres pobles de la nostra comarca. La idea inicial era fer un resum en una única entrada, però per problemes tècnics no va ser possible en el seu moment. Com que més val tard que no mai, ací vos deixem un resum  del que ha suposat l’inici del nou curs.
Després de la pausa que havíem fet una vegada finalitzada la dansà per Sant Bertomeu, hem représ el nou curs amb la incorporació de 15 xiquets i 6 adults. Ha quedat palés que la dansà ha agradat a la gent i el nombre de participants es vorà augmentat a la plaça major el proper any. També hem participat en diverses dansades com la de Xàtiva el dissabte 6 d’octubre per la nit al casc antic de Xàtiva on participarem en una dansà de les més antigues de la nostra comarca. Una nit de festa al carrer plena de colorit i vistositat en la qual participaren diversos pobles. Com sempre per rematar la picadeta de rigor ben organitzada i una grandiosa discomòbil ben amenitzada  pel DJ.
A les sis de la vesprada del diumenge 13 d’octubre començava la dansà a Lloc nou d’en fenollet. Un poble menut amb gent molt amable i acollidora. Tot i que per ser diumenge de vesprada el nombre de participants va minvar encara es va concentrar un nombrós grup de balladors i balladores de diversos pobles per fer una vesprada on la festa i la tradició anaven de la mà. L’escola de danses de Vallada agraeix el detallet rebut per participar-hi així com donar-los l’enhorabona per la picadeta que va rematar la vesprada en qüestió.
El dissabte 19 d’octubre a La font de la figuera tenia lloc el 700 aniversari de la carta pobla. Per celebrar esta data tan memorable se celebrà el primer aplec de danses del poble valencià. A les quatre de la vesprada començaren a desfilar el pobles vinguts de les tres províncies de la geografia valenciana. A la plaça del poble ens concentrarem 177 persones entre balladors i balladores de diferents edats. La dansà durà quasi fins la posta de sol encara que la festa es perllongà per la nit amb un sopar de baix braç, del qual poguérem gaudir pel mòdic preu de 5 euros i com a colofó final l’estelar actuació de Pep Gimeno Botifarra. Amb els seus cants aconseguí fer dansar els balladors i balladores ja amb roba de carrer.

Per acabar només en queda dir que a més de conèixer gent d’altres pobles ens ho passem bé i ens mantinguem en bona forma física gràcies a l’activitat de les danses. Al mateix temps ajudem a mantindre viva una de les nostres tradicions i una de les nostres senyes d’identitat.