diumenge, 22 de setembre del 2013

Nova campanya de l'escola de danses de Vallada.



          Con tots sabeu al nostre poble tinguem una escola de danses. Degut a l’èxit de participació i bona acollida per part de la gent de Vallada, enguany em decidit tornar a fer classes per ensenyar les tradicionals danses del nostre poble.
  Aquesta activitat està dirigida tant per a adults com per a menuts. Les classes d’iniciació s’impartiran en la casa de la cultura els divendres de vesprada a les 17:30 tant per adults com per a xiquets. El preu serà de 5 euros mensuals.
Aquest divendres 27 de setembre estaran apuntant en la Casa de la cultura  des de les 17:30 fins a les 18:30 per a tots els interessats.
Ja saps si vols gaudir d’una activitat diferent al temps que fas noves amistats apuntat a l’escola de danses. T’esperem.
       Per a qualssevol dubte o per si no podeu acudir a la reunió informativa podeu telefonar als següents telèfons:
     675489194-Ofe.
     625784838-Anna Maria.

dimarts, 10 de setembre del 2013

Dansà a Banyeres de Mariola.


Al final d'esta entrada hi trobareu més fotos.



El passat dissabte 31 d’agost, una part de l’escola de danses de Vallada i alguns col·laboradors ens desplaçarem a Banyeres de Mariola. La comparsa Els Maseros ens havia convidat a participar en l’entrada de moros i cristians del mig any fester. Els capitans Juan Torres Verdeguer, la seva dona Mati Niembro Cerdà i els seus fills Joan Torres Niembro i Laura Torres Niembro desenvolupaven el paper protagonista. Com ja sabeu Joan Torres i Mati Niembro són components de la Unió Musical Valladina.
El grup de danses arribà a Banyeres cap a la una del mig dia, ja que estàvem convidats a dinar al local de la comparsa. La sorpresa fou grata al vore que les cuineres eren de Vallada;  Asunción –la banyona- i Fina –la roja-. Els cambrers, dos dels fills de la “tomaquera” i Juanin component de la banda de música. Era com si estiguérem a casa rodejats de veïns de Vallada.
El dinar va estar amenitzat per la banda de música amb pasdobles i amb unes passadetes del grup de danses. Els preparatius de l’entrada de bandes començaren a les 5 de la vesprada sent els primers el bàndol cristià.
-Cristians, Estudiants, Jordians, Contrabandistes i Maseros. Després feren l’aparició els moros amb les següents comparses:
  Moros vells, Moros nous, Marrocs, Pirates i  Califes.
  Els trages eren senzills, cada comparsa té el seu propi que passa de pares a fills i es fan els nous seguint el model dels vells, així s’abarateixen despeses. La comparsa dels Maseros portava un trage molt paregut als dels “Bartolins” de Vallada. I les xiques dels Contrabandistes un trage molt semblant a les xiques “del tracte”.
 Així i tot, donat el nombrós nombre de components en les comparses l’entrada es perllongà bastant. Fins acabar l’última comparsa mora  ja  de nit fosc.


En acabar l’entrada els capitans cristians, anàrem a la comparsa convidats per ells a un vi d’honor. També ens convidaven a sopar, però refusarem agraïts, ja que el dia havia estat intens i la gent tenia ganes de descansar. Cal destacar l’amabilitat de la comparsa els Maseros i els seus capitans, així com el bon ambient que es respirava. Sens dubte va quedar palès que la festa és la màxima expressió de la alegria.