dimecres, 26 de juny del 2013

Festa a la plaça de Sant Joan.


El passat dissabte 22 de juny la associació cultural Serra Grossa va celebrar la ja tradicional festa de Sant Joan. Com tots els anys els membres de Serra Grossa organitzaren el tradicional sopar a la plaça que porta el nom del Sant. Finalitzat aquest es va procedir a fer la rifa del pollastre. Els membres de l’escola de danses férem una dansà amb passades de sis punts i el dotze i ú.
Els membres de l’escola de danses de Vallada ja em eixit a ballar al carrer a altres pobles com l’Alcúdia de Crespins i a Xàtiva, així i tot sempre imposa un poc el ballar en el nostre poble. Suposem que amb la pràctica anirem perdent el neguit. Agraïm la participació del públic assistent i la favorable resposta de cara a la nostra escola.
Darrere de nosaltres, a l’escenari actuaren uns membres de la rondalla i un xic i una xica de l’escola de danses de Xàtiva, els quals ens delectaren amb la bellesa musical i estètica dels seus balls.
Sens dubte al nostre poble cal fer més festes de carrer i retrobar els costums de fa unes dècades enrere. Al sopar es mantingué viva l’harmonia que es respirava als carrers dels nostres pobles quan la gent allargava les vetllades asseguts al carrer prenent la fresca i conversant amistosament amb el veïns. Costums que a poc a poc van perdent-se en en este món globalitzat que evoluciona en certes costes i devoluciona en altres. Perquè no es perda la nostra tradició, els nostres costums... Haurem de fer un xicotet esforç de participació que sempre resulta gratificant, tant en la part dels qui organitzen la festa com els qui participen com espectadors, ja que les dues parts són necessàries i complementàries. Entre tots podem fer-ho.
Enhorabona a la associació cultural per la iniciativa de la festa i l’esforç realitzat i al mateix temps deixar-nos formar part de la mateixa. Esperem que el proper any  puguem tornar a repetir.








dimarts, 11 de juny del 2013

Dasà a l'Alcudia de Crespins.


El passat divendres dia 7 de juny a l’Alcudia de Crespins  celebrava les festes patronals  en honor a Sant Onofre. El grup de danses d’esta localitat organitzà una dansà a la qual acudiren convidats alguns grups de danses de la nostra comarca i nosaltres no hi podíem faltar.
El grup de danses de l’alcudia ballaren amb tratge regional, així com el grup de Moixent amb el seu tratge de llauradora i també els de Xàtiva, en el qual va ballar el nostre mestre Juan Carlos i la seva dona. El nostre grup així com altres ho férem amb roba de carrer.
La dansà començà a les 8:30 de la vesprada i durà un hora, per acabar tots ballarem un fandango.
Una vegada acabats els balls per agafar forces, el grup de danses de L’Alcudia de Crespins ens havia preparat una picadeta i uns entrepans per recuperar forces i sopar amb germanor amb la resta d’escoles de danses.

Ací podeu vore unes fotos del que varem fer a l’Alcudia de Crespins.